Dien uw pitch idee in voor matchmaking Energiesysteemintegratie

Op 23 mei organiseert NWO een informatie- en matchmakingbijeenkomst voor de derde call in het programma Energiesysteemintegratie. De bijeenkomst vindt plaats in het Mercure Hotel Amersfoort, van 10 tot 14 uur. U kunt zich inschrijven om een pitch idee in te sturen, en ook uw voorstel voor een discussietafel.

Energiesysteemintegratie
In deze call kunnen onderzoekers van universiteiten, hogescholen en TO2-instellingen indienen en subsidie ontvangen. De call is interessant voor bèta, gamma en technische onderzoekers. U leest meer over het onderwerp en de voorwaarden van de call in dit eerdere nieuwsbericht.

Multidisciplinar samenwerken verplicht
Sinds dit vorige nieuwsbericht is besloten dat aanvragen in deze call multidisciplinair dienen te zijn. Dit kunnen zowel bèta-samenwerkingen (bv. elektrotechniek en wiskunde), gamma-samenwerkingen (bv. economie en recht), als bèta-gamma samenwerkingen zijn.

Thema’s van de call
De call kent drie thema’s:

 1. Beslissers informeren en energiesysteem innovatie mogelijk maken (o.a. multi-actor beslisprocessen en beleidsontwikkeling);
 2. Langetermijn planning en onderhoud van fysieke energie-infrastructuur;
 3. Management, flexibiliteit en digitalisering in operationele energiesystemen

  Pitch idee
  U kunt tot 13 mei uw idee voor een pitch van 3 minuten insturen. Een pitch idee bestaat uit:

  • het onderwerp (in een paar regels)
  • in welk thema dit past (A, B, of C)
  • het consortium dat u al heeft
  • wat u nog zoekt (bv. datasets, in kind cofinanciering, onderzoekers in specifieke disciplines)

  U hoort op 14 mei of uw pitch geselecteerd is. Door middel van selectie kan gezorgd worden voor een goede spreiding over onderwerpen en soorten deelnemers. Er zijn 3 aparte pitch sessies van elk 45 minuten.

  Discussietafels
  Na de 3 pitch sessies worden in elk van de 3 zalen discussietafels neergezet, waar de deelnemers over worden verdeeld. De onderwerpen ter discussie zijn nog niet bepaald. U wordt uitgenodigd een onderwerp te suggereren. Een onderwerp dient een duidelijke focus te hebben, en meerdere disciplines (bv. wiskunde en informatica) nodig te hebben om deze op te lossen.

  Registreren
  U dient zich voor de bijeenkomst in te schrijven via systeemintegratie@nwo.nl. Vermeld hierbij uw titel, voornaam, achternaam, organisatie, wetenschappelijke discipline, en dieetwensen. U kunt hier ook uw pitch idee en onderwerp voor discussietafel bijvoegen.

  Globale programma

  • start om 10.00 uur, einde om 14.00 uur
  • Presentaties van de Topsector, NWO, Netherlands eScience Center
  • Pitch sessies
  • Lunch
  • Discussietafels
  06 mei 2019

  Nieuwsbrief

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data