Valorisatie- en disseminatieactiviteiten

Binnen de ruim 60 Commit2Data onderzoeksprojecten blijkt veel potentieel te bestaan voor doorontwikkeling naar daadwerkelijke diensten of producten. Om het valorisatie proces te ondersteunen is het valorisatieprogramma vormgegeven. Dit Commit2data programma wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken en Milieu en is eind 2019 van start gegaan. Het programma kent een aanpak op verschillende niveaus. Waarbij we zowel brede generieke instrumenten kunnen inzetten als kunnen toewerken naar maatwerk per onderzoeksconsortium.

Aanpak valorisatie

Diagram valorisatie en disseminatie activiteiten

Op de bovenste pijler bijvoorbeeld organiseren we Masterclasses rond valorisatie waarbij onderwerpen de revue passeren als intellectueel eigendom, opzetten van spin-offs, knowledge transfers, financiering, etc.

Spil in de valorisatieaanpak keten is de valorisatiecoach Arie Brouwer. Vanaf thematisch georiƫnteerde bijeenkomsten met de Commit2Data onderzoeksgroepen ontstaan begeleidingstrajecten met individuele projectconsortia. In deze trajecten kunnen door de verbinding met allerlei experts keuzes gemaakt worden ten aanzien van de meest potentierijke concepten. Daarnaast kunnen processen begeleid worden rond doorontwikkeling en financiering, het vinden van nieuwe (markt) partners en het maken van juridisch afspraken.

Contactpersoon

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.