Commit2data op het jaarcongres ECP

Commit2Data was goed vertegenwoordigd op het afgelopen jaarcongres ECP. Met presentaties, een game, en cases brachten wij ons nationale onderzoeksprogramma onder de aandacht bij het publiek.

Commit2Data zocht de verbinding van wetenschap met MKB tijdens een exclusief side-event op het jaarcongres ECP. Voor veel MKB’ers lijkt de stap naar het gebruik van big data om hun werk te verbeteren te groot, of is de waarde niet direct duidelijk. Commit2Data pakte deze onzekerheden aan door praktische presentaties van o.a. ABN AMRO, en een big data spel waar deelnemers de mogelijkheden van big data konden leren kennen.

Commit2Data side event
Commit2Data side event

Boudewijn haverkort, voorzitter van Commit2Data, leidde de sessie in. Alle deelnemers deden vervolgens mee met het TNO big data spel, waarin zij het gebruik en het nut van big data in het bedrijfsproces aan de lijve ondervonden.

Ook onze partners deelden graag hun kennis: Quantbase vertelde over verschillende cases waarmee zij bedrijven, zoals een autohandelaar en een machinefabrikant, in de praktijk ondersteunt. Onderzoekers uit het NWO-project 'Data Logistics for Logistics Data' deelden hun voortgang, knelpunten, en resultaten. De Universiteit Twente liet met hun project 'Sequoia' zien hoe big data kan helpen in predictive maintenance. Als presenteerde ABN-AMRO hun onderzoek naar het gebruik van big data door MKB bedrijven.

Alle presentaties behalven die van Quantbase zijn hiernaast te downloaden


Op de netwerkvloer van het congres bevond zich een grote stand met daarin vier presentaties rondom big data-onderzoek waarmee een groter deel van de congresbezoekers bereikt is. Deze presentaties gingen over publiek private onderzoeksprojecten Big Data en Smart Industry (smart maintenance), Big Data en Logistiek (data delen) en Big data en machine learning (slimme algoritmen). Verschillende deelnemers aan de onderzoeksprojecten lichtten hun bijdrage, de onderzoeksmethodiek en de doelstelling van de projecten toe.

12 december 2018

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data