- Home
- Nieuws
Nieuws
Project Update: Enabling Personalized Interventions - EPI
Het algemene doel van EPI is het onderzoeken van manieren om gezondheid gerelateerde data, die zich bij verschillende organisaties kan bevinden, beschikbaar te maken voor analyses ter ondersteuning van gepersonaliseerd zelf- en gezamenlijk management tijdens medische interventies of behandelingen. Dit moet leiden tot verantwoorde inzet van gegevens uit verschillende bronnen voor praktische doeleinden zoals leefstijladviezen, preventie, diagnostiek en behandeling op maat. Het concept is ‘digital health twin’ gedoopt, met als ultiem streven om gepersonaliseerde, effectieve, real-time feedback te kunnen leveren in overeenstemming met de keuzes die ieder individu daarover heeft gemaakt.
Project Update: Deep Learning to extract biomarkers for the diagnosis and personalized treatment of neuropsychiatric disorders
Psychische aandoeningen hebben een grote impact op het leven van mensen. Snel herstel is afhankelijk van een goede diagnose en behandeling. Het probleem is echter dat er geen objectieve criteria zijn om vast te stellen welke psychiatrische aandoening een patiënt precies heeft en welke behandeling voor hem of haar het beste is. Kan deep learning een rol spelen bij de diagnostiek en behandeling van neuropsychiatrische stoornissen?
Project Update: Vervolgproject Physicians Implement Exercise as Medicine (PIE=M)
PIE=M staat voor Physicians Implement Exercise is Medicine (artsen voeren beweging als medicijn in). Dit project liep van september 2018 tot eind 2020.
Het PIE=M project richtte zich op de potentie om patiënten te voorzien van een beweegadvies, om zo een gezondere leefstijl te stimuleren, chronische ziektes te voorkomen en te behandelen, herstel te bevorderen, en gezond oud te worden. Dit PIE=M onderzoek is uitgevoerd door het UMC Groningen en het Amsterdam UMC. Het was een door ZonMW gesubsidieerd onderzoeksproject uitgevoerd bij de afdelingen Revalidatiegeneeskunde (UMCG en Amsterdam UMC), Orthopedie (UMCG) en Oncologie (AmsterdamUMC). Het PIE=M-project heeft geresulteerd in een implementatieplan om het voorschrijven van Bewegen als Medicijn toe te passen in de ziekenhuispraktijk genaamd het Beweegstappenplan (zie www.beweegstappenplan.nl).
Project Update: Inquiry into effectiveness and efficiency of self-monitoring based management of Multiple Sclerosis
Eind september 2022 - midden in dit project rondom digitale zelfmonitoring - spraken we met Lotte Krabbenborg (Radboud University) en Sonja Cloosterman (MS sherpa, voorheen Orikami). Lotte Krabbenborg is universitair hoofddocent Science in Society bij de Faculteit Wis- en natuurwetenschappen van de Radboud Universiteit. Zij houdt zich bezig met de vraag onder welke voorwaarden burgers invloed kunnen uitoefenen op de totstandkoming, uitvoering en maatschappelijke inbedding van nieuwe technologisch/wetenschappelijke ontwikkelingen zoals nanotechnologie, biobrandstoffen en kunstmatige intelligentie.
Vragen of meer informatie?
Heeft u vragen? Mail naar info@commit2data.nl. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op
Nieuwsbrief ontvangen?
Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.