- Home
- Nieuws
Nieuws
DiaGame: Gamification voor de educatie van patiënten met diabetes
We spraken voorjaar 2024 met projectleider Natal van Riel en Annelies Bobelyn van TU/e. Natal is hoogleraar Biomedische Systeembiologie bij de afdeling Biomedische Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij leiding geeft aan de groep Computational Biology en het onderzoeksprogramma Systeembiologie en Metabole Ziekten. Annelies is universitair docent bij de afdeling Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Haar expertisegebieden zijn onder meer strategie, technologie-ondernemerschap, leermethoden en technologie- en kennisoverdracht.
Animatievideo Big Data en Gezondheid
De zorgsector staat voor grote uitdagingen en Big Data onderzoek en datagedreven oplossingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren. Deze openen kansen die ervoor kunnen zorgen dat de aangeboden zorg passend is en de kwaliteit van de geboden zorg hoog blijft. Het onderzoeksproject Datadriven shared decision making on cancer treatment for individual patients wordt in onze nieuwe video uitgelicht.
Project Update: Deep Learning to extract biomarkers for the diagnosis and personalized treatment of neuropsychiatric disorders
Psychische aandoeningen hebben een grote impact op het leven van mensen. Snel herstel is afhankelijk van een goede diagnose en behandeling. Het probleem is echter dat er geen objectieve criteria zijn om vast te stellen welke psychiatrische aandoening een patiënt precies heeft en welke behandeling voor hem of haar het beste is. Kan deep learning een rol spelen bij de diagnostiek en behandeling van neuropsychiatrische stoornissen?
Project Update: Vervolgproject Physicians Implement Exercise as Medicine (PIE=M)
PIE=M staat voor Physicians Implement Exercise is Medicine (artsen voeren beweging als medicijn in). Dit project liep van september 2018 tot eind 2020.
Het PIE=M project richtte zich op de potentie om patiënten te voorzien van een beweegadvies, om zo een gezondere leefstijl te stimuleren, chronische ziektes te voorkomen en te behandelen, herstel te bevorderen, en gezond oud te worden. Dit PIE=M onderzoek is uitgevoerd door het UMC Groningen en het Amsterdam UMC. Het was een door ZonMW gesubsidieerd onderzoeksproject uitgevoerd bij de afdelingen Revalidatiegeneeskunde (UMCG en Amsterdam UMC), Orthopedie (UMCG) en Oncologie (AmsterdamUMC). Het PIE=M-project heeft geresulteerd in een implementatieplan om het voorschrijven van Bewegen als Medicijn toe te passen in de ziekenhuispraktijk genaamd het Beweegstappenplan (zie www.beweegstappenplan.nl).
Nieuwsbrief ontvangen?
Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.