STRAP: Self TRAcking for Prevention and diagnosis of heart disease

Ons doel is hartziekte vroeger te vinden en of hartziekte te voorkomen. Om dit doel te bereiken doen wij fundamenteel onderzoek met creatieve methoden, big data en nieuwe technieken. Dit doen we aan de hand van 2 onderzoeken.

De eerste bestudeert mensen die poliklinieken cardiologie bezoeken. Zijn er aan de hand van vragenlijst-modellen en nieuwe technologieën patronen te ontdekken die een relatie hebben tot cardiale onderzoeken en problemen? Een tweede onderzoek richt zich op thuisanalyses bij een populatie met hartfalen. We meten beweging, respons op serious gaming, en gebruiken andere eHealth en sensor technologieën.

Welke data relateren aan cardiovasculaire gezondheid? Kan Big Data onderzoek onderlinge relaties leggen en zijn deze juist? Hoe kunnen analyses verricht op een transparante wijze? Hoe kan je het beste verbanden leggen? Is daar een voorselectie voor nodig?

We richten ons bovendien op design onderzoek. Hoe wordt sensortechniek ervaren, en continue tracking? We onderzoeken ook hoe zorgdata moeten worden gepresenteerd aan een zorgverlener. Niet alleen is hier de vraag hoe we data terugkoppelen aan eind gebruiker, ook is het de vraag hoe data aan zorgpersoneel gepresenteerd kunnen worden. Inzicht in behoeftes van zorgpersoneel wordt geanalyseerd en er is ook onderzoek nodig naar waardering van representatie van data.

Samenvattend zoeken we de fundamentele verdieping, wat kan, wat mag, wat werkt, hoe bereiken we zorgpersoneel, hoe bereiken we een oudere populatie?

Project partners

Er zijn geen partners gevonden!

Meer informatie

Volgt.

Contactpersonen

Nieuwsbrief inschrijven

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Project nieuws

BLISS: Behaviour based Language Interactive Speaking Systems
Taalwetenschappers Helmer Strik en Iris Hendrickx van de Radboud Universiteit werken aan een innovatief Nederlandstalig chatbot. Na het onderzoek moet hun chatbot in staat zijn om met mensen te praten over hun persoonlijke welzijn en geluk....
26 september 2022
Perfect Fit: Een virtuele leefstijlcoach tégen roken en vóór bewegen; 2 vliegen in 1 klap!
Roken en onvoldoende beweging zijn belangrijke risicofactoren voor het krijgen van hart- en vaatziekten. Toch blijkt het vaak moeilijk te zijn om te stoppen met roken of meer te gaan bewegen, ook voor mensen die dit wél graag zouden willen. Een reden...
15 september 2022
NWO Interview - Vallen voorspellen en voorkomen
65-plussers lopen een grote kans om te vallen, met medicijngebruik als belangrijkste oorzaak hiervan. Maar welke individuen lopen het grootste risico, en hoe kun je voor die specifieke patiënten dat risico verminderen? Het big data SNOWDROP-project o...
22 juli 2022

Wetenschappelijke publicaties

Er zijn geen wetenschappelijke publicaties beschikbaar.