STRAP: Self TRAcking for Prevention and diagnosis of heart disease

Ons doel is hartziekte vroeger te vinden en of hartziekte te voorkomen. Om dit doel te bereiken doen wij fundamenteel onderzoek met creatieve methoden, big data en nieuwe technieken. Dit doen we aan de hand van 2 onderzoeken.

De eerste bestudeert mensen die poliklinieken cardiologie bezoeken. Zijn er aan de hand van vragenlijst-modellen en nieuwe technologie├źn patronen te ontdekken die een relatie hebben tot cardiale onderzoeken en problemen? Een tweede onderzoek richt zich op thuisanalyses bij een populatie met hartfalen. We meten beweging, respons op serious gaming, en gebruiken andere eHealth en sensor technologie├źn.

Welke data relateren aan cardiovasculaire gezondheid? Kan Big Data onderzoek onderlinge relaties leggen en zijn deze juist? Hoe kunnen analyses verricht op een transparante wijze? Hoe kan je het beste verbanden leggen? Is daar een voorselectie voor nodig?

We richten ons bovendien op design onderzoek. Hoe wordt sensortechniek ervaren, en continue tracking? We onderzoeken ook hoe zorgdata moeten worden gepresenteerd aan een zorgverlener. Niet alleen is hier de vraag hoe we data terugkoppelen aan eind gebruiker, ook is het de vraag hoe data aan zorgpersoneel gepresenteerd kunnen worden. Inzicht in behoeftes van zorgpersoneel wordt geanalyseerd en er is ook onderzoek nodig naar waardering van representatie van data.

Samenvattend zoeken we de fundamentele verdieping, wat kan, wat mag, wat werkt, hoe bereiken we zorgpersoneel, hoe bereiken we een oudere populatie?

Contactpersonen

Nieuwsbrief inschrijven

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Project nieuws

STRAP: Self TRAcking for Prevention and diagnosis of heart disease
Het doel van STRAP is hartziekte vroeger te vinden en/of hartziekte te voorkomen. Om dit doel te bereiken wordt fundamenteel onderzoek gedaan met creatieve methoden, big data en nieuwe technieken. Dit wordt niet gedaan door vroege preventie, afvallen...
08 mei 2023