Logistiek

De sector is net als veel andere sectoren bezig ingrijpend te veranderen als gevolg van digitaliseren. Steeds meer processen kunnen real time worden gemonitord en slimme algoritmen maken het mogelijk om processen tot op detail op elkaar af te stemmen. Al die verzamelde data vereist onderzoek naar de mogelijke toepassingen en naar de beste algoritmen.

Onder het Commit2Data programma is inmiddels iin onderzoekscall uitgeschreven specifiek gericht op de topsector logistiek. Big data: realtime ict for logistics richtte zicht op over het onderzoeken van uitdagingen rondom Internet of Things in logistics, Data fusion across infrastructure, vehicles and cargo en Data security in logistics. De uit deze call toegekende projecten zijn in de eerste helft van 2018 van start gegaan.

Bezoek de NWO logistiek pagina.

Nederland staat op logistiek gebied aan de wereldtop. Zeehavens, een goede infrastructuur zowel op het land als op het water en een grote luchthaven maakt van Nederland een belangrijk transportland. Naast het transport, goederenvervoer, zijn logistieke processen onderdeel van bijna elke bedrijfsvoering. Uitermate belangrijk dus om de vergaarde kennis en ervaring verder uit te bouwen.

Contactpersoon
Rosemarie van der Veen Contactpersoon NWO
Jan Burgmeijer Contactpersoon TNO

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data

Gerelateerde calls

Bekijk hieronder de calls gerelateerd aan het thema Logistiek

Gerelateerde projecten

Bekijk hieronder de projecten gerelateerd aan het thema Logistiek