Resilient athletes: A multidisciplinary personalized approach

Om gezond te blijven en optimaal te presteren moeten sporters veerkrachtig zijn. Zij krijgen te maken met verschillende uitdagingen, zoals zware trainingen en verloren wedstrijden. Wanneer sporters niet goed van deze uitdagingen herstellen, kunnen zij geblesseerd raken of in een dip komen.

Het is voor sporters lastig om hun veerkracht te bepalen. Dit project maakt de fysieke en mentale veerkracht van sporters inzichtelijk voor zowel de sporter als de coach. Op die manier kunnen zij bijvoorbeeld trainingen aanpassen om blessures te voorkomen.

Samenwerking

In samenwerking met voetbalclubs PSV, Vitesse en FC Groningen worden dagelijks fysieke en mentale gegevens van spelers verzameld. Met behulp van slimme analyses kan de veerkracht van iedere speler direct berekend worden. Dit is relevant voor voetballers, maar ook voor andere groepen. Als we beter begrijpen hoe veerkracht bepaald en verbeterd kan worden, kunnen we ook werken aan de veerkracht van mensen in andere sporten en in het dagelijkse leven.

Medewerkers

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Wetenschappelijke publicaties

Er zijn geen wetenschappelijke publicaties beschikbaar.

Project nieuws

Project update: Resilient Athletes
Dat is de onderzoeksvraag waar het project onder leiding van dr. Ruud den Hartigh (Universitair Hoofddocent Talent Development & Creativity bij de afdeling Psychologie aan de RuG) zich sinds najaar 2019 op richt. We spraken Ruud in november 2022....
10 februari 2023

Actuele themas

Sport en bewegen