Commit2Data belangrijke Mijlpaal gepasseerd.

Big Data neemt binnen de maatschappij langzaam een steeds belangrijkere positie in. Organisaties richten zich in groeiende aantallen actief op het verzamelen van data met de bedoeling deze te gebruiken voor verschillende doeleinden. Commit2Data is opgericht om hierbij te ondersteunen en organisaties uit verschillende domeinen te stimuleren samen te werken om slim data te vergaren en deze correct in te zetten voor innovatieve doeleinden.

Commit2Data is een meerjarig nationaal onderzoeks- en innovatieprogramma op basis van publiek-private samenwerking (PPS), gericht op cross-sectorale samenwerking aan big data vraagstukken. Door het samenbrengen van wetenschap en bedrijfsleven, biedt Commit2Data een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe businessmodellen en -kansen te ontdekken.

Het Commit2Data project heeft een belangrijke mijlpaal behaald door haar 200ste private partner te verwelkomen. Deze partner werkt nu samen met onderzoeksinstellingen en publieke partners aan het verbeteren van data onderzoek. Middels deze PPS zijn sinds de start 83 PhD’s en 57 Postdocs werkzaam naast engineers en programmeurs.

Voorzitter van Commit2Data project Prof.dr.ir. Boudewijn R. Haverkort over het behalen van de mijlpaal: “We zijn bijzonder trots op over hoe het Commit2Data programma zich heeft ontwikkeld, in het bijzonder op het grote aantal private partijen dat deelneemt. We zien dat grote aantal private partijen ook terug in de manier waarop de onderzoeksvragen zijn geformuleerd, zeer gedreven vanuit praktijkvragen. We zullen ons de komende jaren dan ook richten op het stimuleren van het praktisch toepassen van de onderzoeksresultaten met behulp ons net ingerichte Commit2Data valorisatieprogramma.”

Bekijk hier een overzicht van de actuele projecten

16 december 2019

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data