Capturing Bias: Diversity-aware Computation for Accurate Big Media Data Analysis

Dit project richt zich op het bereiken van betrouwbare en uitlegbare big data analyse van mediabestanden. In het bijzonder zullen er metrieken worden ontwikkeld die aangeven hoe nauwkeurig de resultaten van de big data analyse zijn

Hierbij wordt gebruik gemaakt van onder andere crowd-sourcing van de mening van burgers. Waar in het eerdere project de nadruk ligt op het bereiken van “fairness”, ligt hier de nadruk op het kwantificeren van de mate van “accuracy”, relatie tot andere waarden zoals diversiteit en het vervolgens visualiseren van de resulterende complexiteit van besluitvorming in de media analyse.

In het project werken informatici, mediawetenschappers en bestuurskundigen van de VU, Universiteit Utrecht, Leiden Universiteit en TU Delft samen met het Instituut Beeld&Geluid aan use-cases en technische demonstraties. Hiermee wil het project niet alleen wetenschappelijke vooruitgang boeken, maar ook handelingsperspectief bieden voor nieuwe vormen van presentatie en communicatie over de resultaten van big data analysetechnieken.

Deze call is gesloten

De projecten zijn toegekend, onderaan deze pagina de inmiddels lopende projecten.

Contactpersoon
Contactpersoon: Lora Aroyo Vrije Universiteit

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data

Gerelateerde projecten

Bekijk hieronder de projecten gerelateerd aan het thema VWData