Logistiek

De sector is net als veel andere sectoren bezig ingrijpend te veranderen als gevolg van digitaliseren. Steeds meer processen kunnen real time worden gemonitord en slimme algoritmen maken het mogelijk om processen tot op detail op elkaar af te stemmen. Al die verzamelde data vereist onderzoek naar de mogelijke toepassingen en naar de beste algoritmen.

Onder het Commit2Data programma is inmiddels een onderzoekscall uitgeschreven specifiek gericht op de topsector logistiek. Big data: realtime ict for logistics richtte zicht op over het onderzoeken van uitdagingen rondom Internet of Things in logistics, Data fusion across infrastructure, vehicles and cargo en Data security in logistics. De uit deze call toegekende projecten zijn in de eerste helft van 2018 van start gegaan.

Nederland staat op logistiek gebied aan de wereldtop. Zeehavens, een goede infrastructuur zowel op het land als op het water en een grote luchthaven maakt van Nederland een belangrijk transportland. Naast het transport, goederenvervoer, zijn logistieke processen onderdeel van bijna elke bedrijfsvoering. Uitermate belangrijk dus om de vergaarde kennis en ervaring verder uit te bouwen.

Gerelateerde projecten

Bekijk hieronder de Projecten gerelateerd aan het thema Logistiek

Gerelateerde calls

Bekijk hieronder de Calls gerelateerd aan het thema Logistiek

Gerelateerd nieuws

Project Update: Real-time data-driven maintenance logistics
February 2020 – Q&A met Assistent Professor Willem Jaarsveld...
26 februari 2020
Presenteer je onderzoek op ICT.OPEN2022
Op 6 en 7 april 2022 vindt ICT.OPEN2022 plaats. De organisatie bestaande uit NWO, IPN en PRIO streven naar een fysieke conferentie die wetenschappers uit alle ICT onderzoeksdisciplines en industrieën samenbrengt om elkaar te ontmoeten, te leren en id...
03 december 2021