Data Handling

Commit2Data richt zich op de toepassingsmogelijkheden van big data en de nieuwe businessmodellen en kansen die big data met zich mee brengen.

Om deze optimaal te benutten versterkt Commit2Data kennis, valorisatie en disseminatie van data science, stewardship en technologie voor de topsectoren.

Daarbij zijn er een aantal fundamentele uitdagingen die gelden over alle topsectoren heen. Dit zijn binnen Commit2Data de zogenaamde horizontale doorsnijdende themas gericht op:

Data handling: platforms; access; distributed solutions; privacy; security

Data analytics: machine learning; statistics; mining; efficient algorithms

Een gerichte inspanning is nodig om de grenzen van de huidige data science en big data oplossingen te verschuiven en het algoritmische begrip van data semantiek, computationele complexiteit, data bescherming en menselijke informatie overload te laten groeien.

Om dit te kunnen realiseren, richt dit thema zich op data science en het omgaan met evoluerende inhoud, processen, gedrag en samenlevingen.

Gerelateerde projecten

Bekijk hieronder de Projecten gerelateerd aan het thema Data Handling

Gerelateerde calls

Bekijk hieronder de Calls gerelateerd aan het thema Data Handling

Gerelateerd nieuws

Presenteer je onderzoek op ICT.OPEN2022
Op 6 en 7 april 2022 vindt ICT.OPEN2022 plaats. De organisatie bestaande uit NWO, IPN en PRIO streven naar een fysieke conferentie die wetenschappers uit alle ICT onderzoeksdisciplines en industrieën samenbrengt om elkaar te ontmoeten, te leren en id...
03 december 2021
Project Update: Dynamic Data Analytics through automatically Constructed Machine Learning Pipelines
Project update (January 2020) – Q&A met professor Bäck....
14 februari 2020