Supreme- Smart Sensoring

Om de uitvaltijd en bijbehorende kosten in een productiefaciliteit te verminderen, is de voorspelbaarheid van storingen zeer belangrijk. Dit kan worden bereikt door ten eerste de relevante parameters voor de operationele omstandigheden te controleren en ten tweede dat de gegevens op de juiste wijze worden verwerkt om nauwkeurige schattingen van de tijd tot mislukking te verkrijgen.

In dit project zal de eerste uitdaging worden aangepakt door de ontwikkeling van geavanceerde draadloze sensornetwerken, die het mogelijk maken om op een flexibele manier de juiste gegevens te verzamelen.

De tweede uitdaging zal worden aangepakt door de ontwikkeling van fysieke faalmodellen voor de meest kritische componenten in het systeem. Door de modellen te voorzien van de bewaakte variatie in operationele instellingen, kan de tijd tot mislukking worden voorspeld en kunnen de juiste onderhoudstaken worden gepland. Voor minder kritische componenten zal een meer datagestuurde aanpak worden gevolgd, wat resulteert in een beslissingsondersteunende tool die het mogelijk maakt het onderhoudsproces te optimaliseren en de uptime van de installatie te maximaliseren.

Meer informatie

Meer informatie volgt.

Medewerkers

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Project nieuws

Slimme sensoren en voorspellend onderhoud in de staalproductie (SUPREME)
Onderhoud is essentieel om de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit van technische systemen zoals de productiefaciliteiten van Tata Steel te waarborgen. De degradatie van systemen is echter een dynamisch proces, beheerst door verand...
04 april 2023
STW HONOREERT ZES ONDERZOEKS- VOORSTELLEN SMART INDUSTRY
De nieuwe ‘industriële revolutie’ is weer een stapje dichterbij gekomen. Het bestuur van STW geeft goen licht aan zes onderzoeksvoorstellen binnen het programma Smart Industry. De onderzoeken richten zich onder meer op het realiseren van ongekend sli...
22 december 2016

Wetenschappelijke publicaties

Er zijn geen wetenschappelijke publicaties beschikbaar.

Actuele themas

Smart Industry