Sqirel-Graphs

SQIREL-Graphs richt zich op het ontwikkelen van Big Data systemen voor het verwerken van vragen over grafen die continu veranderen, zoals sociale netwerken en Web collecties (die met links naar elkaar verwijzen).

Er zijn veel belangrijke toepassingen, zoals op het gebied van veiligheid, logistiek en medische fraude-detectie, waarin het belangrijk is om 'real-time' patronen in zulke grafen te detecteren zo snel als de berichten geplaatst worden en daar direct beslissingen op te nemen.

De nieuw ontwikkelde technologie wordt al tijdens het project ingezet op use cases in het security domein en in de creatieve industrie. De oplossing komt algemeen beschikbaar in twee open source databases, MonetDB en neo4j, en in Spark, de de facto standaard voor big data analyse en verwerking.

Meer informatie

Meer informatie volgt.

Medewerkers

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Project nieuws

SQIREL-Graafdatabasesystemen
In dit project bestuderen we het ontwerp van graaf-database systemen. De term ‘graaf’ betreft de wiskundige betekenis: het gaat om data die de vorm van een netwerk heeft. In sociale netwerken en telecommunicatienetwerken is dit duidelijk het geval, m...
27 maart 2023

Actuele themas

Data Handling