Perfect Fit

Targeting key risk factors for cardiovascular disease in at-risk individuals using a personalized and adaptive approach

Het is al lange tijd bekend dat roken en onvoldoende beweging belangrijke risicofactoren zijn voor het krijgen van hart- en vaatziekten. Toch is het moeilijk om te stoppen met roken of meer te gaan bewegen, ook voor mensen die dit wel graag willen. Een reden hiervoor is dat ondersteuning door een zorgverlener niet altijd beschikbaar is op de momenten dat dit het meeste nodig is.

In dit project wordt een sterk gepersonaliseerde en flexibele methode ontwikkeld, die mensen ondersteunt bij het stoppen met roken en bewegen. Door middel van geavanceerde analyse van bestaande en nieuw verzamelde gegevens wordt onderzocht welke coachingsadviezen het beste werken voor wie. Deze adviezen worden vervolgens door middel van een ‘virtuele coach’ gecommuniceerd naar de persoon die wil stoppen met roken of meer wil bewegen. Hierbij zoeken we naar manieren om de communicatie zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij wat de persoon nodig heeft. De virtuele coach is laagdrempelig en altijd beschikbaar en kan zo ondersteuning bieden op elk gewenst moment in het dagelijks leven. We gaan onderzoeken of deze benadering mensen inderdaad helpt om gezond te leven, waarmee hart- en vaatziekten worden voorkomen.

Meer informatie
Logo Perfect Fit research project
Medewerkers

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Project nieuws

Perfect Fit: Een virtuele leefstijlcoach tégen roken en vóór bewegen; 2 vliegen in 1 klap!
Roken en onvoldoende beweging zijn belangrijke risicofactoren voor het krijgen van hart- en vaatziekten. Toch blijkt het vaak moeilijk te zijn om te stoppen met roken of meer te gaan bewegen, ook voor mensen die dit wél graag zouden willen. Een reden...
15 september 2022

Actuele themas

Gezondheid