Next UPPS

Producten die ontworpen zijn voor massaproductie sluiten niet aan bij de persoonlijke behoeften van veel mensen, vaak is een exacte en gepersonaliseerde pasvorm essentieel.

Opkomende digitale technologieën zoals 3D-scanners, cloudservices en geavanceerde productie maken echte 'massapersonalisatie' mogelijk. Op dit moment is er een gebrek aan ontwerpmethoden voor een dergelijke gepersonaliseerde productie; om opkomende digitale fabricagetechnologieën te combineren om te ontwerpen.

Vervolgens wil UPPS een geïntegreerde ontwerpmethodologie ontwikkelen voor Ultra-Personalised Products and Services (UPPS), die zal leiden tot waardevolle oplossingen voor complexe digitale ontwerp workflows. In een unieke interdisciplinaire samenwerking met de Nederlandse maakindustrie en ontwerpstudio's zullen we de overdracht van kennis en tools van het lab naar de productie stimuleren.

Dit project omvat drie longitudinale case studies: slaapversterkende ademhalingsmaskers, beschermende werkkleding tegen gevaren en het plaatsen van schoenen voor veiligheid en meer. De eindresultaten van dit project zullen ervoor zorgen dat massapersonalisatie een nieuwe trend wordt, aangezien eenvoudig te gebruiken ontwerptools de eindgebruikers direct betrekken bij de ontwerppraktijk.

Meer informatie

Meer informatie volgt.

Medewerkers

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Project nieuws

Next UPPS - Ultra-Personalised Products and Services
Producten die ontworpen zijn voor massaproductie sluiten vaak niet goed aan bij de persoonlijke behoeften van mensen, soms is zelfs een exacte en gepersonaliseerde pasvorm essentieel. Opkomende digitale technologieën zoals 3D-scanners, cloud services...
04 april 2023
STW HONOREERT ZES ONDERZOEKS- VOORSTELLEN SMART INDUSTRY
De nieuwe ‘industriële revolutie’ is weer een stapje dichterbij gekomen. Het bestuur van STW geeft goen licht aan zes onderzoeksvoorstellen binnen het programma Smart Industry. De onderzoeken richten zich onder meer op het realiseren van ongekend sli...
22 december 2016

Actuele themas

Smart Industry