EciDA: Evolutionary Changes in Distributed Analysis

Het doel van dit TKI-voorstel is: het ontwikkelen en opzetten van een ivd en (groot) datagestuurd analyseplatform dat het mogelijk maakt om on-the-fly veranderingen van gegevensbronnen en veranderende data-analysestappen en -parameters in de loop van de tijd aan te passen aan de veranderende milieusituatie.

Achtergrond

Het recente onderzoek toont aan dat de datagroei in de afgelopen jaren in veel organisaties exponentieel is. De informatie, die relevant is voor de gebruiker, vereist doorgaans de verwerking van de gehele historische gegevens, samen met de gegevens die in real-time beschikbaar zijn. Alleen door zo'n informatie te hebben kunnen zeer precieze voorspellingen worden gedaan. Er wordt gebruik gemaakt van gedistribueerde computer- en gegevensverwerkingssystemen waarbij een werklast niet langer efficiënt door één enkele computer kan worden afgedekt.

Doel van het project

Het doel van dit TKI-voorstel is: het ontwikkelen en opzetten van een ivd en (groot) datagestuurd analyseplatform dat het mogelijk maakt om on-the-fly veranderingen van gegevensbronnen en veranderende data-analysestappen en -parameters in de loop van de tijd aan te passen aan de veranderende milieusituatie. In het kader van het ECiDA - NWO-voorstel van RuG, CWI, TNO, Vitens en Ancormen, is het onderzoek gericht op een grootschalige verbetering van de data-analyse van de waterkwaliteit (zowel historisch als van sensoren in real-time) en een betere voorspelling van de beheersing van de waterkwaliteit met betrekking tot de verschillende vraag naar water en de verschillende doelen voor watergebruik.

Gebruik

Dit project is relevant omdat het gebruik van continue ivd-sensorgegevens van de waterleidingen een groot potentieel biedt voor een aanzienlijke verbetering van de controle van de waterkwaliteit. Het biedt ook veelbelovende zakelijke mogelijkheden door het leveren van datagestuurde analyseoplossingen die zich kunnen aanpassen aan externe veranderingen (omgeving, nieuwe productielijn in de slimme industrie, aanpassing van producten, etc.).

Medewerkers

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Project nieuws

Publicatie I/O Magazine Bringing big data research closer to the market
In de december editie van I/O Magazine uitgebreid aandacht voor het valorisatie programma van Commit2Data. Het artikel beschrijft aan de hand van het EciDA project van penvoerder Alexander Lazovik de uitdagingen en kansen van Big Data. Hierna geven v...
10 januari 2023
Toekenningen van de Take-Off call Cluster Commit2Data
In de voorjaarsronde 2021 van Take-off krijgen 33 haalbaarheidsstudies groen licht. Nieuw dit jaar is Take-off fase 1 cluster Commit2Data, waarvoor drie haalbaarheidsstudies zijn toegekend rondom big data en data analytics....
20 september 2021

Wetenschappelijke publicaties

Er zijn geen wetenschappelijke publicaties beschikbaar.

Actuele themas

Data Handling