Active4Life; optimization of use and effects of eHealth

Dit project genereert nieuwe kennis en inzicht om volwassenen en ouderen (ziek en gezond) te stimuleren tot meer bewegen, met aandacht voor kwetsbare groepen.

Er zijn vier werkpakketten (WPs).

WP1, maand 1-24: Via geavanceerde data science methoden wordt de data van 5 eerder ontwikkelde, succesvolle online-op-maat interventies op nieuwe unieke wijze gecombineerd en geanalyseerd. We zoeken datapatronen die meer inzicht geven in het gebruik en de effectiviteit van online beweeginterventies.

WP2, maand 1-24: Drie nieuwe online programma-elementen worden getest: 1) monitoring bewegen via activity trackers; 2) mobiele app met directe feedback in moeilijke situaties; 3) interactie via virtuele coach.

WP3, maand 24-30: Bevindingen van WP1 en WP2 worden geïntegreerd en getest in twee van onze bestaande interventies.

WP4, maand 31-48: De vernieuwde interventies worden geïmplementeerd om te bepalen of de nieuwe toepassingen ook in de echte praktijk de effecten van de interventies versterkt.

Meer informatie

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Nieuws

Active4Life; optimization of use and effects of eHealth
Het merendeel van de chronisch zieken (84%) en van de laag opgeleide volwassenen en ouderen (72%) beweegt te weinig. Bij deze groepen zou zelfs een klein beetje meer bewegen al grote gezondheidsvoordelen hebben. Active4Life onderzoekt hoe je volwasse...
18 januari 2023

Thema

Sport en bewegen

In 2016 is door een intensieve, voor Nederland unieke, samenwerking tussen hbo en wo de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen, van traplopen tot podium tot stand gekomen. Hoofdthemas uit de Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen zijn Beter prester...