Multidimensionale big data modellering

Multidimensionale big data modellering om de voorziening van elektriciteit en warmte op de lange termijn te garanderen.

Grootschalige inzet van duurzame energie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee door de dagelijkse en jaarlijkse schommelingen in het weer.

Om de juiste combinatie van investeringen en maatregelen te kiezen om hiermee om te gaan, worden netwerkbeheerders ondersteund door rekenmodellen.

Deze modellen worden in dit onderzoek verbeterd met onder meer big data analysetechnieken om processen op het gebied van klimaat, weer, energieproductie en –vraag in samenhang te analyseren. Zo kunnen de eisen voor een betrouwbare elektriciteitsvoorziening ingeschat worden onder toekomstige weersomstandigheden rekening houdend met nieuwe trends zoals het elektrificeren van vervoer en verwarming.

Meer informatie

Meer informatie volgt.

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Project nieuws

Verslag: Workshop ‘Data-driven Innovations for the Energy Transitions’
Op donderdag 21 september kwam de Commit2Data community gericht op energie en de NL AIC werkgroep Energie & Duurzaamheid samen in TU Delft, Mondai | House of AI. Nu het Commit2Data-programma zijn einde nadert, was het doel van deze workshop om ve...
27 oktober 2023
Project update: long-term power and heat system adequacy
ACDC-ESM: deze afkorting heeft niets te maken met de Australische rockband AC/DC, maar staat voor Algorithmic Computing and Data-mining for Climate integrate Energy System Models. In dit project werken promovendi Laurens Stoop en Rogier Wuijts samen ...
13 augustus 2021

Wetenschappelijke publicaties

Er zijn geen wetenschappelijke publicaties beschikbaar.

Actuele themas

Energie