Accelerating Mass Personalization in Orthopedics facilitated by Machine Learning and Bone MRI-based Digital Fabrication

Dit project beoogt de ontwikkeling van gepersonaliseerde implantaten om de nauwkeurigheid van de reconstructieve chirurgie te verbeteren. Een cruciale voorwaarde voor een succesvolle toepassing van digitale fabricage in de orthopedie is de beschikbaarheid van nauwkeurige 3D-informatie over de structuur en functie van het bot en de omliggende weke delen.

Recente ontwikkelingen in kwantitatieve MRI en machinaal leren maken het mogelijk om zowel weke delen als botten te karakteriseren in termen van structuur, type en functie. Het 3D printen van botsegmenten, implantaten en instrumenten zal een effectieve preoperatieve planning mogelijk maken door middel van virtuele operatie, wat de duur van de operatie, de blootstelling aan anesthesie en de operatierisico's helpt te verminderen.

De digitale fabricage van direct passende titaniumimplantaten zorgt voor een nauwkeurige positionering en fixatie van botsegmenten, waardoor de klinische praktijk wordt verbeterd met kleinere en eenvoudigere operaties die een snellere genezing, kortere ziekenhuisopname en lagere kosten bevorderen. Deze vooruitgang zal mogelijkheden openen voor nieuwe behandelingstoepassingen binnen de groeiende niche van 3D-printing in het domein van de orthopedische chirurgie.

Meer informatie

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Nieuws

Data: de sleutel tot gepersonaliseerde zorg
Het personaliseren van zorg wordt in het Nederlandse zorglandschap steeds belangrijker. Met gepersonaliseerde zorg kunnen we beter de juiste zorg op het juiste moment bieden. Verschillende ICT-technieken worden hier al voor ingezet en in de nabije to...
19 april 2022
STW HONOREERT ZES ONDERZOEKS- VOORSTELLEN SMART INDUSTRY
De nieuwe ‘industriële revolutie’ is weer een stapje dichterbij gekomen. Het bestuur van STW geeft goen licht aan zes onderzoeksvoorstellen binnen het programma Smart Industry. De onderzoeken richten zich onder meer op het realiseren van ongekend sli...
22 december 2016