Whitebox

De Whitebox stelt de autonomie van de huisarts voorop. Het beroepsgeheim zorgt ervoor dat uw patiënt zonder vrees informatie met de huisarts kan delen. Door zeer hoge eisen aan beveiliging te stellen zorgt ons communicatiesysteem dat huisartsen het beroepsgeheim kunnnen handhaven terwijl zij met andere betrokken zorgverleners communiceren.

Whitebox zet een nieuwe, veilige standaard voor zorgcommunicatie. Bij Whitebox ligt de regie over het delen van gegevens volledig decentraal. De huisarts, de patient en eventuele medebehandelaren zijn de enigen die de toegang tot dossiers kunnen regelen. Net zoals nu in het papieren tijdperk, maar dan digitaal.

De standaard die in de Whitebox wordt gebruikt is ontworpen om alle belangrijke processen in de zorg te kunnen ondersteunen. Door de decentrale organisatie kan het systeem zowel voor lokale uitwisseling (bijvoorbeeld, tussen huisarts en apotheek) als voor landelijke communicatie met specifieke andere zorgverleners gebruikt worden.

Er zijn afdoende processen in de zorg om gegevensuitwisseling te realiseren zonder dat de privacy van de patiënt hoeft te worden opgeofferd.

Doordat de regie bij de arts en de patiënt ligt kan de patiënt erop vertrouwen dat alleen betrokken zorgverleners toegang krijgen tot diens medische gegevens kunnen krijgen, en niemand anders.

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Gerelateerde projects

Bekijk hieronder de Projecten gerelateerd aan het thema Whitebox