Interdisciplinaire consortia van wetenschappers en publieke/private partijen kunnen financiering aanvragen voor onderzoek naar de mogelijkheden van big data ten behoeve van de opsporing en preventie van hart- en vaatziekten. Participatie van eindgebruikers (burgers, patiënten en / of (zorg)professionals) is daarbij een vereiste.
Europa moet inzetten op algoritmes die deugden als moed en empathie stimuleren.
Big Data blijft nog steeds een trending topic in 2018, maar voor veel bedrijven is nog niet vatbaar hoe Big Data een rol kan spelen binnen het bedrijf en welke meerwaarde hieruit gehaald kan worden.
Op 27 september organiseert TNO, in samenwerking met het Big Data Value Center, het Small Big Data Congress. Voor de eerste keer maakt het congres onderdeel uit van het grotere Big Data meets AI congres.
The VWData research programme hosted an interactive workshop (break-out session) during the “We Make The City” Festival in Amsterdam
Zelflerende algoritmen hebben niet de wijsheid in pacht, betoogt senior-onderzoeker Marc Steen van TNO. Kennis van onderliggende processen is cruciaal om te begrijpen waar het misgaat.
Het zal veel inspanning vergen om alledaagse kunstmatige intelligentie de baas te worden, meent TNO-onderzoeker Marc Steen.
Op 2 en 3 juli organiseert de Hartstichting, NWO, ZonMW, de Topsector LSH en het Netherlands eScience Center een werkbijeenkomst voor het onderzoeksprogramma Big Data en Gezondheid
Bij ‘the European Federation for Medical Informatics’ heeft Johan van Soest de Young Scientist prijs gewonnen voor het artikel over het verantwoordelijk analyseren van Big Data, geschreven in het kader van VWdata project 8.