Samenkomst Commit2Data projecten

Voor een cross-sectorale verbinding kwamen op 31 oktober 2019 ruim veertig van de 60 lopende Commit2Data projecten samen. Deze projecten beslaan een variëteit aan thema’s, van Logistiek tot Gezondheid, en van Smart Culture tot Smart Industry. Ze worden verbonden door hun Big Data aanpak aan de hand van de laatste Data en Computer Science technieken.

Wie doet wat met Big Data

Van elke aanwezig project was er een poster, met de nadruk op Big Data en de betreffende analyse technieken. Zo was het voor iedereen zichtbaar waar de overeenkomsten en verschillen zijn tussen het aanpakken van Big Data problemen.

Valoriseer

Naast veel ruimte voor netwerken sprak Sandro Etalle in de keynote over zijn ervaringen om van wetenschappelijk onderzoek tot een succesvolle onderneming (SecurityMatters) te komen. De voorzitter van Commit2Data Boudewijn Haverkort vertelde over het Commit2Data Valorisatieprogramma. Het Commit2Data Valorisatieprogramma is net van start gegaan en zal de komende jaren nog meer vorm krijgen. Hierdoor krijgen projecten die onder de Commit2Data paraplu vallen de kans om hun onderzoek te valoriseren en zelfs naar de markt te brengen. Maar er gebeurt meer op het vlak van financiering van onderzoeksprojecten. Naar aanleiding hiervan vertelde Timon Brussaard van TNO over toepassingsgerichte en publiek private financieringsinstrumenten.

05 november 2019

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data