Project Update: Neighborhood Energy & Data Management Integration System

Wanneer is het project officieel van start gegaan?

In maart vorig jaar (2019) en een andere phd is begonnen na onze laatste Update.

Hoeveel mensen werken er aan het project?

We hebben twee extra Masterstudenten/stagiaires ingehuurd om te helpen met het project. Eén zal zich richten op het optimaliseren van het gebruik van batterijen binnen huizen. De ander zal zich richten op de algoritmen die het energiegebruik voorspellen op basis van verschillende databronnen zoals slimme meters en domotica.

Wat is de grootste uitdaging tot nu toe?

Het verkrijgen van de gegevens om mee te werken is een uitdaging. Bijvoorbeeld het verkrijgen van de gegevens uit domotica of slimme meters en het bewaken van privacy is een uitdaging. Nu gebruikt het project geanonimiseerde gegevens die geen locaties bevatten. De corona-uitbraak maakt dat de installatie van nieuwe domotica enenergieverbruiksmeters tot een stilstand is gekomen en we weten niet zeker wanneer wij hier verder mee kunnen gaan.

Is er veel contact met de private partners en hoe ziet de samenwerking eruit?

Het aantal private partners is gegroeid tijdens het project en zij helpen ons vooral met het verzamelen van gegevens en verbinden ons met huishoudens voor de installatie van slimme sensoren en domotica.

Zijn de onderzoeksvragen in de loop van het onderzoek aangepast?

De belangrijkste vragen zijn hetzelfde gebleven, maar het proces en de kleinere vragen rond praktische toepassingen zijn veranderd.

Welke fase van het onderzoek zit je nu?

We hebben een aantal gegevens verzameld en een raamwerk ontwikkeld om de gegevens te verwerken en het energieverbruiksprofiel te verzamelen in combinatie met demografische gegevens. Op buurtschaal hebben we gebruik gemaakt van de verbruiksprofielen om het energieverbruik te voorspellen. Dit is een aanvulling op het voorspellingsmodel op basis van het weer en dat heeft het nauwkeuriger gemaakt.

Zonneprognoses maken hier ook deel van uit, we kunnen voorspellen hoeveel zonnepanelen je kunt toevoegen om zelfvoorzienend te worden of om de hele buurt zelfvoorzienend te maken.

Wat is je uiteindelijke doel?

Functionele analysetechnieken voor zelfvoorzieningsplanning en energiebalanceringssystemen.

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Commit2Data.

Gerelateerde projects

Bekijk hieronder de Projecten gerelateerd aan het thema Project Update: Neighborhood Energy & Data Management Integration System

Smart Sports Exercises: Slimme sportoefeningen
In het voorjaar van 2024 spraken wij met dr. ir. Dennis Reidsma. Dennis is universitair hoofddocent bij de Human Media Interaction groep en docent bij de programma’s Creatieve Technologie en Interactietechnologie aan de Universiteit Twente. Het onder...
19 april 2024
DiaGame: Gamification voor de educatie van patiënten met diabetes
We spraken voorjaar 2024 met projectleider Natal van Riel en Annelies Bobelyn van TU/e. Natal is hoogleraar Biomedische Systeembiologie bij de afdeling Biomedische Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven, waar hij leiding geeft aan de gr...
19 april 2024
CIMPLO - Cross-Industry Predictive Maintenance Optimization Platform
Bijna iedere onderneming heeft er mee te maken: onderhoud van machines en infrastructuur. Traditionele onderhoudsconcepten gaan uit van een ‘fixed interval approach’, waarbij rekening wordt gehouden met een aanzienlijke veiligheidsmarge. Het gevolg i...
23 februari 2024