Laatst ontwikkelingen Slimme Industrie 2016 projecten van de derde programmabijeenkomst

Inspirerend en verbindend. Dat was het idee achter de derde programmabijeenkomst Slimme Industrie 2016 projecten. Tijdens een interactieve dag wisselden de aanwezigen, variërend van het bedrijfsleven tot de academische wereld, van professoren tot MSc-studenten, kennis uit over de laatste ontwikkelingen van de zes verschillende lopende Smart Industry projecten.

Slimme industrie
Het Smart Industry onderzoeksprogramma verbindt wetenschap en industrie op het gebied van big data, slimme industrie en creatieve industrie. Met deze oproep financiert NWO inzichtelijk en innovatief onderzoek op het gebied van slimme producten en diensten, die de industriële en productiesystemen voorbereiden op de toekomst. Specifieke multidisciplinaire onderzoeksthema's binnen dit programma zijn personalisatie, autonome systemen, big data, slimme systemen en slimme machines.

Onze toekomst
De dag begon met een presentatie van prof. dr. Egbert-Jan Sol (TNO) die ons informeerde dat ons leven zal veranderen tijdens de 4e Industriële Revolutie. Onze producten veranderen, het idee wat een product is moet veranderen. Daarnaast moeten we als samenleving wennen aan het idee dat onze banen zullen veranderen: we moeten leren en de rest van ons leven blijven leren. De presentaties gedurende de dag hebben laten zien hoe technologie ons leven en onze gezondheid kan vergemakkelijken en personaliseren.

Interactief
Interactie was een belangrijk onderdeel van de dag. Niet een hele dag informatie versturen, maar luisteren door te doen. Elk project werd uitgenodigd om een pitch te geven. Zitten en luisteren werden afgewisseld met rondlopen en het bekijken van videopresentaties van promovendi. De twee beste pitches en de twee beste video's werden bekroond met prijzen. De dag werd afgesloten met de bekendmaking van de prijswinnaars:  Mateusz Florkow (UMCU, Instituut voor Beeldwetenschappen) was de koploper van de pitches, Timon Staal (Technische Universiteit Delft) werd tweede. De eerste en tweede plaats voor de beste video's werden beide gewonnen door het project van Prof. Dr. Seeverinck (UMCU, Instituut voor Beeldwetenschappen): Een gebruiksvriendelijke tool voor de planning van orthopedische chirurgie Uitdagingen in het ontwerp en de reglementaire goedkeuring van 3D-geprinte chirurgische implantaten: een tweevoudige serie.

Meer informatie over het onderzoeksprogramma Smart Industry: NWO website.

21 oktober 2019

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data