HRH Diabetes Games

SAMEN DIABETES ONDER CONTROLE KRIJGEN.

Diabetes is een ziekte met verschrikkelijke gevolgen, zowel voor de patiënt als de maatschappij. Op dit moment zijn er meer dan 1 miljoen diabetes patiënten in Nederland en er komen iedere week 1200 nieuwe patiënten bij (bron: diabetesfonds). Diabetes tast veel aan in het lichaam: voeten, zenuwen, ogen, nieren en hart- en bloedvaten raken beschadigd en de gevolgen voor de patiënt zijn ingrijpend.

Dat kan niet langer zo doorgaan. Gelukkig is er een goede oplossing: door anders te eten en bewegen kunnen de gevolgen van diabetes geminimaliseerd worden. Maar het is niet makkelijk je leefstijl zo drastisch om te gooien.

Hier wil SugarVita wat aan doen. Nieuwe technologie kan erg nuttig zijn in leefstijlverandering. Door samen te werken met de zorg, diabetici en de wetenschap maken wij leuke, innovatieve en laagdrempelige technologie die diabetici helpt hun leefstijl te veranderen. Samen krijgen we zo diabetes onder controle!

HET IDEE VOOR HET DIGITALE BORDSPEL.

Internist Harm Haak heeft jarenlang gewerkt aan de eerste innovatie van SugarVita: het digitale bordspel. Harm zag in zijn spreekkamer dagelijks mensen met diabetes worstelen met hun ziekte. Als iemand diabetes krijgt moet hij of zij opeens overal rekening mee houden: voeding, beweging, medicatie en vele andere leefstijlfactoren. Dat kan heel lastig zijn, zeker als de tijd en mogelijkheden voor ondersteuning beperkt zijn. Harm wilde hier wat aan gaan doen en bedacht een andere, nieuwe manier om de educatie over diabetes over te brengen in zijn consult: op een leuke en eenvoudige manier, zodat de patiënt er zelf thuis mee aan de slag wil en geen 'last' van hem heeft.

Hij zette een samenwerking op met het Máxima Medisch Centrum en de Technische Universiteit Eindhoven. Dit was het begin van de ontwikkeling van het diabetesspel SugarVita. Het spel heeft na vele testen en updates met mensen met diabetes en zorgverleners bewezen dat het werkt. Rondom het spel heeft zich inmiddels een hecht team gevormd. Het team van SugarVita bestaat uit toegewijde mensen en partners die écht willen helpen om diabetes te overwinnen. Belangrijk voor onze werkwijze is het persoonlijk contact met de zorgverlener en de mensen met diabetes. Wij zoeken en ontwikkelen samen naar de beste oplossingen, altijd vanuit de gedachte van de zorgverlener en patiënt. De uitgangspunten van deze oplossingen zijn creatief, praktisch en zeker niet onbelangrijk: vooral leuk! Met als vaste basis de wetenschap.

EEN SPELLETJE TEGEN DIABETES TYPE 2.

Spelenderwijs leer je vraagstukken van jouw diabetesleven gezonder op te lossen. Het spelelement zorgt voor een plezierige omgeving voor het leren. Door het spel met meerdere personen te spelen ontstaat er een discussie tussen jou en jouw medespelers waar leermomenten met elkaar worden gedeeld. Met patiënten onderling of in het consult, maar ook met je familie en vrienden zonder diabetes. Daarnaast wordt het samen spelen gewoonweg als leuk ervaren!

Subcribe and stay informed about all our researchprojects and achievements

Gerelateerde projects

Bekijk hieronder de Projecten gerelateerd aan het thema HRH Diabetes Games