Datahubs

In de Coalitie Data innovatie hubs werken op dit moment zes regionale organisaties samen, bijeengebracht door Commit2Data en Surf, die zich inzetten voor data, dataonderzoek en kennisdeling rond data. Een deel van de regionale partijen is gelieerd aan universiteiten.

Andere partijen komen voort uit bijvoorbeeld initiatieven van economic boards. De coalitie komt enkele keren per jaar samen om kennis te delen rond verschillende thema's, zoals data sharing, contact tussen onderzoek en bedrijfsleven, Big data en het MKB.

De zes regionale organisaties

Big Data Value Center (BDVC), Almere

Het Big Data Value Center is een uniek innovatieplatform op het gebied van big data oplossingen voor de overheid en het MKB. Wij laten hen zien hoe zij veel slimmer en efficiënter beleidskeuzes kunnen maken door hun eigen data met externe data te combineren, te analyseren en op een andere manier te gebruiken. Waarde is voor het Big Data Value Center meer dan euro’s alleen: waarde gaat ook over persoonlijk welzijn, duurzaamheid en sociale betrokkenheid. Het Big Data Value Center biedt altijd een concreet advies, maar vooral nieuwe kennis, inzichten en businesscases waarmee organisaties direct aan de slag kunnen.

Ga naar de website van de hub voor meer informatie

Data Federation Hub (DFH), Groningen

De Data Federation Hub (DFH) is een organisatie die verschillende initiatieven op het gebied van research data bij de Rijksuniversiteit Groningen (UG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) met elkaar verbindt en voortbouwt. De DFH verbindt en bevordert groepen ondersteuners die wetenschappers helpen om innovatief onderzoek in Noord-Nederland te leveren. De DFH is uw toegangspoort tot data-expertise in Noord Nederland.

Ga naar de website van de hub voor meer informatie.

IoT en AI Big Data Hub - Twente47, Twente

Het technologische landschap verandert en Twente loopt voorop. Twente47 brengt de kennis in de regio Twente samen, jaagt innovatie aan en ondersteunt MKB bedrijven. Zij helpen organisaties op gebied van Internet of Things (IoT), Computer Vision, Artificial Intelligence (AI), Edge Computing, Blockchain en meer.

Ga naar de website van de hub voor meer informatie.

WDCC (Wageningen Data Competence Center), Wageningen

Wij ondersteunen ontwikkelingen in (big) data en data-innovatie op het gebied van onderzoek in de landbouw, voeding, milieu, sociale wetenschappen en gezondheid. We sluiten aan bij externe partners om waarde te creëren in deze domeinen. Ga naar de website van de hub voor meer informatie.

Data Value Center Smart Industry, Eindhoven
Wij ondersteunen ondernemers, beslissers en professionals met het optimaal inzetten van data: voor het optimaliseren van processen, de ontwikkeling van nieuwe diensten en verdienmodellen, en het versterken van de daarvoor benodigde kennis en competenties. Met onze onafhankelijke en laagdrempelige aanpak helpen we de Nederlandse maakindustrie in te spelen op de zich snel ontwikkelende data-economie en zo hun concurrentiepositie te versterken. Dat doen we door het bundelen en toegankelijk maken van kennis, kunde en samenwerkingsinitiatieven. Ga naar de website van de hub voor meer informatie.

Big Data Innovatiehub, Zoetermeer
De Big Data Innovation Hub helpt organisaties om hun productie efficiënter te maken, processen te verbeteren en bij te dragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen door middel van data-analyse. We faciliteren onder andere workshops, kennissessies, masterclasses en de uitvoering van data-quickscans. Ga naar de website van de hub voor meer informatie.

test