Transient apps

Digitale gegevens en inhoudelijke kennis worden in zeer grote hoeveelheden opgeslagen. In lijn met deze trend zijn er meer dan 1.000.000.000+ apps beschikbaar in de verschillende app stores, wat een uitdaging vormt voor gebruikers bij het selecteren van relevante apps en app leveranciers om relevante apps aan gebruikers te presenteren

TNO heeft een veelbelovende proof of principle van een technologie, genaamd Transient Apps, die de potentie heeft om een grote stap voorwaarts te zetten in het oplossen van deze uitdaging. Transient apps is een nieuwe manier om apps voor mobiele apparaten te bouwen en te distribueren. Transient Apps zijn lichtgewicht apps die overal vandaan kunnen komen en automatisch worden gedownload en uitgevoerd op uw mobiele apparaat wanneer ze voor u relevant zijn.

De verdere ontwikkeling van het Transient App platform brengt twee grote uitdagingen met zich mee: Bepalen welke Transient Apps momenteel relevant zijn voor de gebruiker en het installeren en verwijderen van Transient Apps op het mobiele apparaat van de gebruiker. Dit TKI project zal zich richten op het beantwoorden van deze onderzoeksvragen vanuit een technisch en implementatieperspectief. Door gebruik te maken van een proeftuin onderzoeksaanpak zal er rekening gehouden worden met de werkelijke context tijdens de ontwikkeling van Transient Apps.

De onderzoeksvragen zijn de volgende:

Onderzoeksvraag 1: Hoe kan men relevante contextinformatie effectief verzamelen en matchen?

Onderzoeksvraag 2: Welke technologie moet worden gebruikt om Transient Apps te bouwen en hoe een microdienstarchitectuur te implementeren?

Onderzoeksvraag 3: Wat zijn de markteisen ten aanzien van Transient Apps en wat betekent dit voor de technische ontwikkeling van Transient Apps?

Onderzoeksvraag 4: Welke business intelligence moet worden gegenereerd voor het Transient Apps platform?

Meer informatie
Titel project: Transient apps

Programma: Commit2Data-Programma

Organisatie: TNO

Looptijd: t/m 2016

Partners: TNO, KPN BV, Emansion

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data