Next UPPS - Integrated design methodology for Ultra Personalised Products and Services

Producten die ontworpen zijn voor massaproductie sluiten niet aan bij de persoonlijke behoeften van veel mensen, vaak is een exacte en gepersonaliseerde pasvorm essentieel.

Opkomende digitale technologieën zoals 3D-scanners, cloudservices en geavanceerde productie maken echte 'massapersonalisatie' mogelijk. Op dit moment is er een gebrek aan ontwerpmethoden voor een dergelijke gepersonaliseerde productie; om opkomende digitale fabricagetechnologieën te combineren om te ontwerpen.

Vervolgens wil UPPS een geïntegreerde ontwerpmethodologie ontwikkelen voor Ultra-Personalised Products and Services (UPPS), die zal leiden tot waardevolle oplossingen voor complexe digitale ontwerpworkflows. In een unieke interdisciplinaire samenwerking met de Nederlandse maakindustrie en ontwerpstudio's zullen we de overdracht van kennis en tools van het lab naar de productie stimuleren.

Dit project omvat drie longitudinale case studies: slaapversterkende ademhalingsmaskers, beschermende werkkleding tegen gevaren en het plaatsen van schoenen voor veiligheid en meer. De eindresultaten van dit project zullen ervoor zorgen dat massapersonalisatie een nieuwe trend wordt, aangezien eenvoudig te gebruiken ontwerptools de eindgebruikers direct betrekken bij de ontwerppraktijk.

Meer informatie
Titel project: Next UPPS - Integrated design methodology for Ultra Personalised Products and Services

Programma: Commit2Data-Programma

Organisatie: NWO

Looptijd: t/m 2020

Partners: Technische Universiteit Delft, Faculteit Industrieel Ontwerpen, Design Engineering

Projectmiddelen: € 804.308

Contactpersoon
Dr. ir. J.C. Verlinden

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data