Smart Industry

Het Nederlandse Smart Industry initiatief heeft als doel om het gebruik van bestaande, en de ontwikkeling van nieuwe, ICT binnen alle aspecten van de industrial value chain te stimuleren om zo te komen tot de ontwikkeling van slimme processen, diensten en producten.

CT speelt een sleutelrol binnen Smart Industry vanwege het feit dat zaken als design, productie, bestellingen, voorraad en levering geoptimaliseerd worden door ICT-toepassingen.

Smart Industry gaat verder dan technologie. Het opent de deur voor compleet nieuwe bedrijfsmodellen. Als de maakindustrie niet alleen bedreven wil zijn in generieke massaproductie, maar ook de serieproductie van unieke exemplaren in de vingers wil krijgen, vraagt dat een totaal andere organisatie. Ook moeten productieprocessen zodanig worden ingericht dat ze naar de wens van de consument zijn te specificeren. En mensen en machines zullen op een andere manier met elkaar moeten gaan samenwerken.

NWO stelt op basis van publiek-private samenwerking 3,4 miljoen euro beschikbaar om research en ontwikkeling op dit gebied verder te ondersteunen.

Contactpersoon
Herma van Kranenburg Programmamanager NWO h. vankranenburg@nwo.nl
Evert van den Akker Prog. bureau SI, TNO
Femke Stephan Beleidsmedewerker NWO

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data

Gerelateerde calls

Bekijk hieronder de calls gerelateerd aan het thema Smart Industry

Gerelateerde projecten

Bekijk hieronder de projecten gerelateerd aan het thema Smart Industry