Snowdrop: Big Data for the joint management of medication-related falls for senior citizens

Big Data voor het gezamenlijk beheer van medicatiegerelateerde valpartijen voor ouderen. Bij ouderen zijn valpartijen de belangrijkste oorzaak van verwondingen. Geneesmiddelen zijn een belangrijke risicofactor voor valpartijen. Omdat we geen instrumenten hebben om geïndividualiseerde risico's in te schatten, hebben huisartsen (huisartsen) moeite met valgerelateerd medicatiemanagement voor senioren en zijn senior patiënten niet goed toegerust om zich gezamenlijk bezig te houden met het gezamenlijk beheer van hun medicijnen.

Ons doel in dit project is het ontwikkelen en evalueren van een uitgebreide datagestuurde wetenschappelijke benadering voor een geldige voorspelling van een persoonlijk valrisico dat het gezamenlijke medicatiebeheer tussen senioren en huisartsen effectief ondersteunt.

Het project heeft twee doelstellingen:

1. Ontwikkelen en valideren van voorspellingsmodellen op basis van elektronische medische dossiers (EMR) voor het beoordelen van geïndividualiseerd risico op medicatie-gerelateerde valpartijen, en het begrijpen van modelbeperkingen;
2. Ontwikkelen en evalueren van een gezamenlijke medicatiemanagementstrategie voor oudere patiënten en huisartsen. Het voorspellingsmodel zal, samen met verklaringen, worden ingebed in NHGdoc, een beslissingsondersteunend systeem, en gepersonaliseerde informatie verstrekken die relevant is voor huisartsen via hun EMR, en gepersonaliseerde informatie die relevant is voor patiënten via een patiëntenportaal.

Project updates

Juni 2021 - Project Update SNOWDROP: valincidenten voorkomen bij senioren

Project website

Bekijk de website

Meer informatie
Titel project: Snowdrop: Big Data for the joint management of medication-related falls for senior citizens

Programma: Commit2Data-Programma

Organisatie: NWO

Looptijd: t/m 2022

Partners: Amsterdam UMC Department of Medical Informatics , Elsevier BV , Pharmeon BV , ExpertDoc BV

Projectmiddelen: € 580.000

Contactpersoon
Prof. dr. Ameen Abu Hanna

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data