MyDigiTwin: Using Big-Data to put a cardiovascular digital twin into the hands of people

Met het MyDigiTwin platform kunt u een “Digitale Tweeling” van u zelf maken wat gebaseerd is op een vergelijking van uw gegevens met honderdduizenden andere. Dit geeft inzicht in hoe het met uw gezondheid ervoor staat en op welke punten u kunt verbeteren. MyDigiTwin kan bovendien ook uw gegevens vergelijken met de richtlijnen die ook uw dokter gebruikt. Daardoor krijgt u een altijd actueel inzicht in uw risico op hart- en vaatziekten en kunt u zelf helpen vroegtijdig ziekte te herkennen en op tijd een arts raad te plegen.

Wij gebruiken de laatste ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie en gebruiken de laatst technologie om veilig met uw medische informatie om te gaan. Op basis van zelf ingevoerde informatie en gegevens van uw apotheek, huisarts en ziekenhuis genereren wij een gepersonaliseerde risicoscore (Figuur 1). Hierdoor weet u meteen waar u staat met het oog op de ontwikkeling van verschillende hart en vaatziekten zoals kransslagadervernauwing, hartinfarct, hartritmestoornis en hartfalen.

Maar MyDigiTwin kan u ook helpen uw kans van ziekte en nare uitkomsten te verlagen door het effect van aanpassingen op bijvoorbeeld uw levensstijl zoals dieet en beweging te onderzoeken. Daarnaast kan u een verslag maken van uw gezondheid zodat u deze kan bespreken met uw eigen behandelend artsen.

Meer informatie
Titel project: MyDigiTwin: Using Big-Data to put a cardiovascular digital twin into the hands of people

Programma: Commit2Data-Programma

Organisatie: NWO

Partners: Rijksuniversiteit Groningen, UMC Groningen, UMC Utrecht, University of Twente, Erasmus MC, Siemens Healthineers Nederland N.V., HartKlinieken, Drimpy, Harteraad, HartNet Noord-Nederland, Huisartsenpraktijk Waardenburg, Mijnhuisarts BV, Hartstichting, NL Heart Registration, Heartlife Klinieken, Niped, Gezondheidsplein Middelstum, NL Healthcare Institute, The Story Network, RTRN, Menzis, Novartis Pharma B.V., Bayer B.V. en Sanofi-Aventis NL B.V.

Contactpersoon
Prof. dr. P. van der Harst

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data