EciDA: Evolutionary Changes in Distributed Analysis

Het doel van dit TKI-voorstel is: het ontwikkelen en opzetten van een ivd en (groot) datagestuurd analyseplatform dat het mogelijk maakt om on-the-fly veranderingen van gegevensbronnen en veranderende data-analysestappen en -parameters in de loop van de tijd aan te passen aan de veranderende milieusituatie.

Achtergrond
Het recente onderzoek toont aan dat de datagroei in de afgelopen jaren in veel organisaties exponentieel is. De informatie, die relevant is voor de gebruiker, vereist doorgaans de verwerking van de gehele historische gegevens, samen met de gegevens die in real-time beschikbaar zijn. Alleen door zo'n informatie te hebben kunnen zeer precieze voorspellingen worden gedaan. Er wordt gebruik gemaakt van gedistribueerde computer- en gegevensverwerkingssystemen waarbij een werklast niet langer efficiënt door één enkele computer kan worden afgedekt.

Doel van het project
Het doel van dit TKI-voorstel is: het ontwikkelen en opzetten van een ivd en (groot) datagestuurd analyseplatform dat het mogelijk maakt om on-the-fly veranderingen van gegevensbronnen en veranderende data-analysestappen en -parameters in de loop van de tijd aan te passen aan de veranderende milieusituatie. In het kader van het ECiDA - NWO-voorstel van RuG, CWI, TNO, TNO, Vitens en Ancormen, is het onderzoek gericht op een grootschalige verbetering van de data-analyse van de waterkwaliteit (zowel historisch als van sensoren in real-time) en een betere voorspelling van de beheersing van de waterkwaliteit met betrekking tot de verschillende vraag naar water en de verschillende doelen voor watergebruik.

Gebruik
Dit project is relevant omdat het gebruik van continue ivd-sensorgegevens van de waterleidingen een groot potentieel biedt voor een aanzienlijke verbetering van de controle van de waterkwaliteit. Het biedt ook veelbelovende zakelijke mogelijkheden door het leveren van datagestuurde analyseoplossingen die zich kunnen aanpassen aan externe veranderingen (omgeving, nieuwe productielijn in de slimme industrie, aanpassing van producten, etc.).

Meer informatie
Titel project: EciDA: Evolutionary Changes in Distributed Analysis

Programma: Commit2Data-Programma

Organisatie: NWO

Looptijd: t/m 2023

Partners: Vitens, Anchorman, RU, CWI, TNO

Projectmiddelen: € 766.828

Contactpersoon
Prof.dr. A. Lazovik

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data