RATE-Analytics: Next generation predictive analytics for Data-driven banking and insurance

Banken en verzekeringsmaatschappijen streven ernaar om voor het analyseren van het gedrag van hun klanten de grote hoeveelheden gegevens die intern en extern beschikbaar komen te gebruiken.

Het doel van dit project is het ontwikkelen van fundamentele inzichten en nieuwe technieken voor Big Data analyse voor banken en verzekeraars voor een breed scala aan toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het ontdekken van ongewenst binnendringen van computer netwerken, het ontdekken van fraude, het voorspellen van wanbetalingen en het voorspellen van extreme verzekeringsclaims.

Het thema van het onderzoek is het efficiënt combineren van grote hoeveelheden gegevens met de kennis van de experts, zodat de sterke eigenschappen van mens en machine optimaal kunnen worden ingezet. We brengen drie belangrijke data science expertises in: voorspellende analyse, moderne statistiek en visuele analyse. Deze unieke combinatie zal leiden tot doorbraken in het bank- en verzekeringswezen. We gebruiken een aanpak in twee fasen: eerst zullen nieuwe technieken worden ontwikkeld voor welbekende situaties, in de tweede fase mikken we op nieuwe toepassingen, zoals bijvoorbeeld het automatisch ontwikkelen van nieuwe producten.

Meer informatie
Titel project: RATE-Analytics: Next generation predictive analytics for Data-driven banking and insurance

Programma: Commit2Data-Programma

Organisatie: NWO

Looptijd: t/m 2022

Partners: TU Eindhoven, Tilburg University, Rabobank, Achmea

Projectmiddelen: € 999.830

Contactpersoon
Prof. dr. Mykola Pechenizkiy

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Commit2data